OpPadCast#MooiNL

Introductie

In deze OpPadCast-serie belichten we initiatieven waar ruimtelijke kwaliteit centraal staat in uiteenlopende gebiedsopgaves. Rode draad: we verkennen hoe dit soort plekken - stad, energiehub, boerderij - toekomstbestendig kunnen worden gemaakt. Elke aflevering biedt ook een wandelroute. Ideaal dus om de OpPadCast tijdens het wandelen te luisteren, en zo de ruimtelijke kwaliteit tastbaar te ervaren.

In drie afleveringen nemen we je mee naar Arnhem in 2120, de toekomst van het agrarisch bedrijf en natuurinclusieve energielandschappen. Een OpPadCast is een Storymap die je thuis en op pad kunt beluisteren. Het is een kruising van audiofragmenten, beeldmateriaal en tekst. In de Storymap vind je ook de routes om na te wandelen. De OpPadCast is een productie van Routesvandetoekomst in samenwerking met MooiNL.

Afleveringen OpPadCast in Mooi Nederland

Aflevering 1 – Arnhem: het stadsleven in 2120

Bron: Tineke Dijkstra

De eerste aflevering gaat over een visie op de stad Arnhem in 2120. Sanda Lenzholzer ontwikkelde met haar team aan de Wageningen Universiteit realistische denkrichtingen voor Nederlandse steden en buitengebieden. Verwonder je over een leefbare stad in de verre toekomst.

Luister aflevering 1 - Arnhem: het stadsleven in 2120

Aflevering 2- Energielandschappen van de Toekomst

De tweede aflevering gaat over de energielandschappen en bedrijventerreinen van de toekomst. Techneuten en ecologen van TenneT ontwikkelden een transformatorstation-nieuwe-stijl waarbij gebruikswaarde, belevingswaarde en toekomstwaarde elkaar versterken.

Luister aflevering 2 - Energielandschappen van de Toekomst

Aflevering 3 - Het agrarisch bedrijf van de toekomst

De derde aflevering gaat over de boerderij van de toekomst. Fleur Brinke, die op een boerderij is opgegroeid en altijd verbonden is gebleven met het boerenleven, is manager van het agro-innovatiecentrum De Marke in de Gelderse Achterhoek. Kijk, luister, verwonder en ontdek hoe experts en bewoners een mooi Nederland vormgeven.

Luister aflevering 3 - Het agrarisch bedrijf van de toekomst